Kontaktni telefon 031/63 22 43

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Srčki za Valentinovo ali pa kar tako

Srčki za Valentinovo ali pa kar tako

10.02.2015

Srček = ljubezen.

Ponavadi rdeč, lahko pa tudi kakšne druge barve.

Srčki so zelo priročen okrasek. Izražajo naklonjenost, zaljubljenost, ljubezen. Ponavadi jih podarimo tistim, ki jih imamo najrajši. Lahko pa jih uporabimo tudi za popestritev svoje garderobe, okrasitev stanovanja, darila, kot obesek za na ključ ipd.

Največ srčkov vidimo okrog valentinovega. Vendar pa bi bilo prav, da bi jih videli večkrat – saj je ljubezen načeloma dolgoročna in ne le enodnevna muha, ali pač?

Srčke lahko izdelate tudi sami, tukaj nekaj osnovnih kratkih navodil.

Potrebujete ostanke volne, bombaža ali druge preje, barve po izbiri, debeline za kvačko 3,5 ali 4. Uporabljamo goste petlje.

V zanko naredite eno verižno in 6 gostih petelj ter sklenete v krog. V 2 vrsti petlje podvojite – v vsako gosto kvačkate po 2 gosti, torej imate sedaj 12 petelj.

3 vrsta – 12 gostih petelj. 4 vrsta: vsako drugo petljo podvojite, imate 18 gostih petelj. Še 3 vrste kvačkate 18 gostih petelj, zaključite, nit odrežete. Dobite eno polovico zgornjega dela srčka.

Po istem postopku naredite še drugo polovico, tokrat niti ne odrežete, temveč obe polovici združite in kvačkate skupaj v krogu 36 gostih petelj. Tako naredite še 3 vrste. Nato pričnete srček ožiti  in sicer tako, da vsako četrto petljo spustite, ostane vam še 27 petelj. Spet z istim številom kvačkate 2 vrsti. Zopet zožite, tokrat tako, da spuščate vsako tretjo petljo, imate 18 petelj. Kvačkate še 2 vrsti, zopet ožite z vsako tretjo spuščeno petljo.

Srček napolnite z vato oz. drugim polnilom, kvačkate še 2 vrsti in spuščate po eno petljo, dokler vam ne ostanejo le 3, ki jih zaprete z eno gosto petljo in srček je gotov.

 

Zaljubljeno leto vam želim.

 

Barbara

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše novice, prek katerih vas bomo obveščali o novostih in terminih delavnic in tečajev.

    1. Lanatus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.