Kontaktni telefon 031/63 22 43

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

O ROČNIH DELIH IN KUHANJU

O ROČNIH DELIH IN KUHANJU

30.07.2015

Pletenje oz. po domače kar štrikanje je zelo lepa stvar. Je ustvarjanje. Kreativno ustvarjanje. Podobno kot kuhanje. Preizkusiš lahko več stvari, dodajaš različne sestavine, da dobiš nato odlično jed, ki je kar se da slastna. Ob tem pa je še čisto individualna, čisto tvoja. Nekaj podobnega je pri štrikanju. Ali tudi kvačkanju, če hočete. To, kar boš ustvaril, je plod tvoje kreativnosti. Te izpopolnjuje in zadovoljuje in komaj čakaš, da dokončaš projekt, ki ti ne da spati.

O tem sem razmišljala, ko sem kuhala robidovo marmelado. Saj sama rada počnem oboje. Kuham in štrikam. In ko tako razmišljam o teh dveh stvareh, se mi utrne: Če znaš kuhati, ne boš lačen. Če znaš štrikati, pa boš tudi oblečen. Torej boš zadovoljil osnovne človekove potrebe po hrani in toploti. Ni to super? V tem hektičnem času, ko vsi samo hitimo, smo za računalnikom, v službi ali kje dugje je to, da s preprostimi stvarmi lahko zase in za svoje bližnje poskrbiš čisto sam, čudovit občutek.

In obe stvari sta nam dosegljivi. Sta tisti košček sveta, za katerega ne potrebuješ dosti denarja, pa si vendar srečen.

Ob tem naj vam zaupam še recept za dobro robidovo marmelado: robide in sladkor (po okusu) pustite stati čez noč, naslednji dan jih zavrite, zmiksajte s paličnim mešalnikom in kuhajte še ca. dobre pol do tričert ure. Za izboljšanje okusa lahko dodate malo ruma in cimeta. Napolnite v vroče kozarčke in počasi ohladite. Za zgostitev uporabite limonin sok, lahko pa tudi želirni sladkor. 

Obilo kreativnosti in dobrih idej vam želim. Nekaj jih najdete tudi na naši spletni strani Lanatus

 

Barbara

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše novice, prek katerih vas bomo obveščali o novostih in terminih delavnic in tečajev.

    1. Lanatus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.