Kontaktni telefon 031/63 22 43

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

ena SMUČARSKA KAPA

ena SMUČARSKA KAPA

16.11.2015

Malo si ga pa morda že želimo, tega snega. Toplega čaja, rokavic, šalov in kap, snežink, ki jih sipa nebo, zimske idile, ki se pokaže naslednje jutro, ko sonce obsije zasneženo pokrajino in ustvari čudovito iskrenje. Nepopisno lepo…..

Kar malo sem zašla od te smučarske kapice, z vrvico namesto cofa in navpičnimi črtami, ki jih ustvarimo iz dvobarvnega pletenja.

Uporabila sem volno Montego, modro in viola, za vrvico pa volno Cora v neonsko oranžni.

Pletilke so bile št. 5, lahko okrogle ali pa 5 kratkih za pletenje nogavic – s katerimi gre vsekakor lažje.

Za obseg glave 56-58 cm sem nasnula 64 zank in jih sklenila v krog v viola barvi, v kateri sem nato nadaljevala in napletla 3 vrste desnih. V četrti vrsti sem pletla z modro takole: 1 zanka prenesena in 1 ovoj, 1 zanka leva; to sem ponavljala cel krog. V peti vrsti sem pletla z viola in sicer takole: ovoj in preneseno zanko sem popletla skupaj desno, levo zanko pa levo in to ponavljala cel krog. Sledila je zopet modra vrsta, nato viola itd.

Ko sem dosegla željeno velikost (ca. 23 cm) sem zaključila v viola barvi in sicer tako, da sem napletla še vrsto z luknjicami, po naslednjem razporedu: 2 zanki sem popletla skupaj prevlečeno desno, nato sem naredila ovoj, to sem ponavljala do konca kroga, sledila je še 1 vrsta desnih, nato sem zanke narahlo zaključila.

Iz oranžne volne sem zvila vrvico in jo napeljala skozi luknjice, zategnila in …. SMUČANJE SE LAHKO ZAČNE!

 Priporočljivo je, da uporabite volno, ki jo lahko perete v pralnem stroju, kar naš Montego in Cora vsekakor sta, saj imata obe kakovost »superwash«, hkrati pa se vam ob tem ni potrebno odpovedati merino kakovosti in udobnemu nošenju. 

 
  • LINIE 55 MONTEGO

    V košarico Cena: 8,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Jesen, zima. Kdor želi, da mu okrog glave brije mrzel veter, naj svoja ušesa zaščiti s kapo iz volne Montego. 

    Če želite, da bo vaša kapa spletena ali nakvačkana v enem popoldnevu, je volna Montego ravno pravšnja za to. 

    Klasična merino mešanica. Odlična za nošenje in vzdrževanje (superwash). Zaradi svoje sestave najbolj primerna za pletenje in kvačkanje kap pa tudi puloverjev in rokavic. Primerna kot alternativa za myboshi volno.

    Pralna v pralnem stroju. 

    Material  60% strižena volna, 40% Polyacryl 
    Pletilke  6-7 mm 
    Dolžina  100 g = ca. 100 m
    Cena/100g 6,65 €
    Več o produktu »
     
     
 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše novice, prek katerih vas bomo obveščali o novostih in terminih delavnic in tečajev.

    1. Lanatus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.