Kontaktni telefon 031/63 22 43

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

še eni grelniki iz volne Vielseitige

še eni grelniki iz volne Vielseitige

17.01.2016

Volna Vielseitige je res vsestranska. Ker naše puce zelo rado zebe v roke, hkrati pa se morajo rokavice non-stop snemati, ko je potrebno kaj prijeti s prsti, sem to volno uprabila za izvedbo rokavičnikov oz. bolje grelnikov zapestja. 

Ker je volna v originalu namenjena za pletenje s 3 oz. 4 mm pletilkami, jaz pa sem hotela malo debelejšo različico, sem uporabila 2 nitki skupaj, za osnovno barvo so bili odtenki sive (temno siva in svetlo siva oz. antracitna in svetlo siva), kot popestritev pa ena izmed čudovitih živobarvnih odtenkov (modra, magenta, rdeča, rumena ipd. ). 

Torej vzela sem skupaj 2 nitki (sivo in temno sivo) volne Vielseitige. Pletla sem s pletikami št. 6 (Colibri - 5 barvnih pletilk), v krogu, saj nisem želela stranskega šiva. Nastnutek: 30 zank, ki sem jih sklenila v krog. Colibri pletilke so super, saj je vsaka svoje barve in ko prideš do določene barve, ki si jo izbral, veš, da si naredil en krog. Zelo praktično. 

Nato sem pletla 5 vrst v krogu, izmenjaje 1 leva - 1 desna. 

Sledilo je 6 ravnih vrst v enakem vzorcu 1 leva - desna skupaj torej 11 vrst.. 12 vrsto sem zopet sklenila v krog in nato pletla še 13 vrsto enako. 

V 14 vrsti sem dodala modro (ali katero koli drugo) barvo (2 nitki skupaj) in pletla v naslednjem vzorčku takole: 

barvna vrsta: *desno prenesemo, ovoj, levo popletemo*, vzorec med * ponavljamo cel krog - siva vrsta: *preneseno zanko in ovoj popletemo desno skupaj, levo popletemo levo*, vzorec med * ponavljamo do konca kroga

Naprej pletemo izmenjaje z barvna vrsta- siva vrsta, ca. 30-40 vrst, odvisno od tega, kako dolge grelnike želimo imeti. Lahko jih pletemo tudi do komolcev. Nastal bo lep vzorček z navpičnimi sivimi črtami in barvno podlago. 

Zaključimo s sivo in sicer takole: pletemo 5 vrst izmenjaje eno vrsto desnih, eno vrsto levih, zaključimo z vrsto desnih, nato vse petlje zazankamo zelo mehko, sicer nas bo zaključek tiščal. 

Odrezane nitke všijemo in naš grelnik za roke in zapestja je gotov. Drugega izdelamo enako. 

Za izdelavo enga para takih grelnikov so potrebne 3 klopke volne (2 sivi različnih odtenkov in 1 barvna). Grelniki so izjemno mehki, zaradi dvojne nitke in zaradi vzorčka s snemanjem petelj in ovoji. 

Nasvet: na začetku pustimo daljše nitke, ki jih nato uporabimo za utrditev luknje za palec - ko nitke všivamo, jih rahlo ovijemo okrog končnih zank in šele nato zazankamo in odrežemo. Pri barvni klopki potegnemo 1 nitko iz sredine klopke, drugo iz vrha in ju združimo, tako ne potrebujemo 2 klopk volne temveč samo eno. 

 

Galerija

 
  • Vielseitige 125 - VSESTRANSKA

    V košarico Cena: 4,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    S to volno imate v rokah izdelek, ki bo izpolnil to, kar obljublja njegovo ime. Z njo lahko počnete vse, kar vam narekuje vaša kreativnost, ki vas bo edina omejevala pri vašem ustvarjanju.

    Mehka in prijetna na koži zaradi odlične merino volne, hkrati pa izjemno trpežna zaradi minimalno dodanega poliamida.

    18 lepih bleščečih barv.

    Odlična kakovost.

    Lepo pletenje oz. kvačkanje, primerna za različne vzorce. 

    Pralna na 40°C.

     

    Material  75% merin volna (superwash), 25% polyamid
    Pletilke  3-4 mm
    Dolžina  50 g = cca. 125 m 
    Cena/100g  7,70€
    Več o produktu »
     
     
 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše novice, prek katerih vas bomo obveščali o novostih in terminih delavnic in tečajev.

    1. Lanatus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.