Kontaktni telefon 031/63 22 43

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

PIŠČANČKI

PIŠČANČKI

07.03.2016

Pomlad počasi prihaja, čeprav nas marec še vedno radodarno zasipava s snegom. In velikonočni teden je že čez 14 dni. Morda sedaj ravno še pravi čas za to, da naredimo nekaj unikatnih okraskov za naše domove.

Iz kvačkanih krogov namreč lahko zelo enostavno izdelamo ljubke piščančke.

Krogi so lahko poljubno veliki, odvisno kako velike piščančke bi želeli. Najboljša preja za izdelavo je bombažna.

 Potrebujemo:

-          bombažno prejo rumene, bele, rdeče, modre, zelene barve (ali barve po vaši izbiri), mi smo uporabili Schulgarn.

-          kvačko št.  3-3,5 – mi smo uporabili ADDI Swing, 3,5 mm.

-          oči in lepilo za tkanine, okrasne trakove po potrebi, iglo za šivanje.

Izdelava: 

Naredimo krog oz. zanko. Vanj nakvačkamo 20 šibičnih petelj, ki jih nato v naslednji vrsti podvojimo. V zanjo vrsto nakvačkamo toliko gostih petelj, kot smo v drugi vrsti šibičnih.

Piščančku dodamo še greben – 3x v vsako drugo zanko nekje na krogu nakvačkamo polšibično petljo-3 verižne-polšibično petljo, na ustrezno mesto dodamo kljun – 2x po 3 polšibične z eno povezovalno vmes in rep – 3x šop gosta-3 šibične-gosta petlja.

Nakvačkamo še 2 nožici ( ca. 8 verižnih s 3 gostimi na koncu) in ju prikvačkamo ali prišijemo na krog. Zalepimo oči (lahko na obe strani, če bo piščanček visel), dodamo še vrvico za obešanje (lahko jo nakvačkamo ali prišijemo kakšen lep trak) in

naš piščanček je pripravljen, da z njim okrasimo naš dom.

 

Galerija

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše novice, prek katerih vas bomo obveščali o novostih in terminih delavnic in tečajev.

    1. Lanatus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.