Kontaktni telefon 031/63 22 43

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

ena preprosta kapa - navodila za izdelavo

ena preprosta kapa - navodila za izdelavo

08.01.2017

Mami, kdaj mi boš naredila novo kapo? Tako, z velikim cofom….

Ker smo že globoko sredi zime, je bilo potrebno čim prej nekaj ukreniti, po drugi strani pa je sedaj ravno pravi čas, saj mraz pritiska, veter brije in brez kape na glavi težko gremo kam ven…. 

Enostavo, preprost in čudovito lepo. 

 Takole:

Uporabila sem volno Montego bele barve, potrebna je bila 1 klopka (100 g), pletilke Addi Colibri št. 6 in moder cof iz naravne dlake (če bi želeli takšen cof, nam napišite sporočilo na mail lanatus@siol.net, saj gre za dražje cofe, ki jih imamo le po naročilu, barve pa so lahko različne).

Nasnujemo 60 zank, ki jih sklenemo v krog. Pletemo 9 vrst reber – prva vrsta leve, druga vrsta desne, tretja leve, četrta desne, petla leve, šesta desne, sedma leve, osma desne, deveta leve. Od 10 vrste naprej pletemo gladko desno. Po ca 20 cm začnemo z ožanjem in sicer tako, da pletemo 1 desna, dve desno skupaj, ponavljamo do konca vrste, ostane nam 40 zank. Pletemo eno vrsto brez ožanja, nato ožanje ponovimo na enak način kot prej: 1 desna, dve desno skupaj. Ostane nam 27 zank. Zopet pletemo eno vrsto brez ožanja. Ponovno ponovimo kot prej: 1 desna, dve desno skupaj, sedaj nam ostane 18 zank. Pletemo še eno vrsto brez ožanja, nato zadnjo vrsto pletemo po dve in dve zanki desno skupaj. Ostane nam 9 zank, skozi katere potegnemo nitko in jo všijemo na notranji strani kape.

Prišijemo še cof, ki da kapi prečudovit izgled, saj gre res za čisto preprosto kapo, brez vseh dodatnih vzorcev, ki jo lahko splete tudi začetnik.

 

Nasvet: cof lahko izdelamo tudi sami, iz ostankov katerekoli volne, ki jo imamo na razpolago. 

 

Galerija

 
 
 

Koledar novic

 
marec 2024
P T S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše novice, prek katerih vas bomo obveščali o novostih in terminih delavnic in tečajev.

    1. Lanatus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.