Kontaktni telefon 031/63 22 43

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

KAKO UPORABITI OSTANKE VOLNE?

KAKO UPORABITI OSTANKE VOLNE?

05.03.2017

Ali imate tudi vi podoben problem? Radi dosti in lepo pletete, potem pa vam pri vsakem izdelku, kljub natančnim izračunom, koliko volne boste porabili, nekaj te volne vseeno ostane. In ti ostanki se nabirajo, nabirajo, nabirajo…. Ali jih vreči stran? Neeee, to bi bila strašna škoda. Verjetno jih bomo še kje potrebovali. Ali jih bomo lahko kje uporabili za kakšno stvar. Ali jih bodo rabili otroci… Ali pa …. In ker verjamem, da imamo vsi, ki radi pletemo ali kvačkamo enak problem, sem malo pobrskala po knjigah, revijah, internetu in ugotovila, da se ostanke volne da prav super uporabiti.

Prva stvar, za katero lahko uporabimo volnene ostanke, so pisani cofki. Lahko jih naredimo na zalogo, v različnih velikostih, nato pa z njimi krasimo torbice, kape, šale, puloverje, priložnostna darila, stanovanje, uporabimo jih lahko kot obeske za ključe, za okrasitev prtov ali zaves ali okrasnih prevlek za vzglavnike…. Če imate za izdelavo na razpolago set za izdelavo cofov oz. pom-pom set (v naši spletni trgovini ga imamo od podjetja ADDI), potem vam bo taka izdelava še posebej v veselje, pomagajo pa vam lahko tudi otroci, ki z užitkom navijajo volne.

Naslednja stvar, ki je iz ostankov volne zelo lepa, so podstavki za krožnike ali kuhinjske prijemalke. Za tako izdelavo so najprimernejši ostanki bombažne preje, saj mora biti zadeva tudi pralna.

Iz pisanih nitk volne lahko ustvarite tudi trakove za zavijanje daril – tako jih ne bo potrebno kupiti v trgovini.

Naslednja stvar, ki jo lahko izdelate iz ostankov volne, so kazala za knjige, zapestnice prijateljstva, različen nakit – verižice, uhani ipd. Zelo lepi so tudi naglavni trakovi ali drugi okraski za v lase.

Še ena zelo izvirna in unikatna ideja: Iz majhnih klopk ostankov volne lahko izdelate tudi unikatno sliko. Kako? Potrebujete malce globlji okvir, v katerega lahko nato zložite pisane svitke kar tako ali pa v posebnem zaporedju, ki ste si ga zamislili.

Želim vam, da vaše ostanke volne koristno uporabite in se pri tem tudi zabavate. Hkrati pa upam, da vam preveč volne iz vaših lepih projektov vseeno ne bo ostajalo.

 

Galerija

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše novice, prek katerih vas bomo obveščali o novostih in terminih delavnic in tečajev.

    1. Lanatus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.