Kontaktni telefon 031/63 22 43

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Zakaj so individualno izdelana oblačila vedno bolj v trendu?

Zakaj so individualno izdelana oblačila vedno bolj v trendu?

20.04.2017

Pletenje in kvačkanje sta v zadnjem času vedno bolj trenda, vedno bolj »cool«. Kar je nekdaj v Evropi veljalo, da je le za »stare ome« je danes vedno bolj iskan hobi mlajših in mladih, ki želijo modne dodatke ali oblačila narediti sami in s tem individualizirati svoj stil.

Puloverji, jopice, obleke, nogavice, kape šali ali še kaj, vse to lahko zelo personaliziramo in oblikujemo po svojem okusu, če smo vsaj malo ročno spretni. Poleg tega pa vedno bolj velja, da modni dodatki ali oblačila lastne izdelave pomenijo tudi statusni simbol.

Zakaj prihaja do tega?

Vse, kar ustvarjamo ročno, v kar je vključeno tudi pletenje in kvačkanje, je nasprotje uniformiranemu množičnemu okusu, enotnim velikostim in stilom. V to nas vodi potreba po ustvarjanju s svojimi rokami, potreba po nečem, kar je individualno in unikatno.

Hkrati se nazaj vrača  trend, ki daje prednost kakovosti pred kvantiteto.

Samostojno izdelana oblačila imajo dvojno vrednost: na eni strani je dejstvo, da jih izdelaš sam zaradi tega, da privarčuješ denar, po drugi strani pa se sam odločaš o tem, kakšno kakovost preje boš izbral in s tem tudi, koliko boš zanjo plačal.

Kdor plete ima ponavadi kar nekaj občudovalcev, ki cenijo njegovo kreativnost/ustvarjalnost, ta pa s tem močno pridobiva na vrednosti.

Pletenje pomeni tudi dobro razpoloženje, sprostitev, zabavo in druženje. 

Pletenje vedno bolj izraža dejstvo, da mnogo ljudi raje posega po individualnih oblačilih, ki niso bila izdelana v masovni proizvodnji. Ta oblačila namreč ponujajo zgodbo, osebno noto in karakter, ki ga lahko nudi le izdelek, ki je bil narejen ročno, v katerega je bil vložen določen trud tistega, ki ga je izdelal, njegov pogled na svet, v katerega torej vplete delček sebe

Bolj kot se svet tehnizira, bolj se ljudje oziramo za stvarmi, ki so narejene ročno, so preverjene kakovosti in ki so nam domače. Več kot bomo sedeli pred računalniki, se posvečali tablicam in telefonom ter s tem vedno bolj živeli v virtualnem svetu, tem bolj bo ta želja po pristnem, domačem, ročno izdelanem naraščala.

 

Galerija

 
 
 

Koledar novic

 
marec 2024
P T S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše novice, prek katerih vas bomo obveščali o novostih in terminih delavnic in tečajev.

    1. Lanatus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.