Kontaktni telefon 031/63 22 43

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Uporabni nasveti za izbiro volne

Uporabni nasveti za izbiro volne

13.11.2014

BOMBAŽ

Bombaž je rastlinskega izvora, za predelavo se uporabljajo semenske nitke rastline bombaževec, ki se spredejo v tanke niti, nato pa se oplemenitijo skozi različne procese mercerisiranja in glaziranja. Najboljši vrsti bombaža izhajata iz Egipta, to je t. im. Mako bombaž ter iz ZDA, od koder prihaja Sea Island Cotton.

Bombaž ima zelo prijetne lastnosti nošenja, je vpojen, poleti hladi in je zelo zračen, koži prijazen in ne praska. Danes se ga dobi v različnih kakovostih in barvah. Iz njega se izdelujejo kuhinjske krpe, ki so pralne v pralnem stroju, v boljših oplemenitenih različicah pa ga dobimo kot bukle (boucle), kable (cable) oz. kot vozličasto prejo.

Najpomembnejša lastnost kakovostnega bombaža je dolžina bombažnih vlaken, pa tudi način proizvodnje, ki je lahko ekološka ali konvencionalna – predvsem za slednja zelo obremenjuje okolje z veliko porabo vode in kemikalij.

Sicer pa je bombaž zelo uporaben za vse vrste pletenja od eno- do večbarvnega ter različnih vzorcev in luknjic, saj je izgled take pletenine zelo dekorativen.

NARAVNA VOLNA

Naravna volna je zmeraj čista volna, naravnih barv kot so to siva, bež ali rjava. Prodaja se v klopkah ali štrenah, ponavadi ni dosti obdelana in ima ugodno ceno. Delo z njo je enostavno. Tipično naravno volno poznamo predvsem iz ročno pletenih puloverjev z irskimi vzorci. Uporablja se predvsem za izdelavo rustikalnih in športnih pletenin.

ČISTA OVČJA VOLNA

je narejena iz živalskih dlak ovce. V ta namen ovce enkrat do dvakrat na leto obrijejo. Kakovost ovčje volne se izraža v finosti in moči navitkov ovčjih dlak. Bolj fina je dlaka, tem bolj fina bo volna (npr. najbolj poznana je volna ovc pasme merino, t.im. »merino« volna). Čista ovčja volna nudi dobro toplotno izolacijo in vpija vlaga, ne da bi se pri tem počutili mokre. Merino volna pa s posebno obdelavo lahko pridobi kakovost »superwash«, kar pomeni, da jo lahko peremo tudi v pralnem stroju.

ALPAKA VOLNA

Alpaka volna je živalskega izvora in se pridobiva iz kožuha alpake, ki je manjša sorodnica lame. Spada v rod kamel in izhaja iz Andov v Južni Ameriki (Peru).

Volna iz dlake aplake je posebno fina in mehka in ima zelo dobre izolacijske lastnosti. Lahko je različno debela, lepih naravnih tonov, od rjavih, sivih, do pastelnih, pa tudi močnih modnih barv. Lahko se prodaja v klopkah ali štrenah. Pere se ročno.

Uporabna je za vse vrste pletenin – posebno lepi pa so norveški vzorci. Ker so zanke zelo mehke in gladke, je delo z njo enostavno. Je idealna volna za začetnike.

MOHER

Moher so dlake živalskega izvora in sicer gre za obdelane dlake angorske koze. Gre za zelo dolga, mehka in gladka vlakna, ki imajo svilen otip. Običajno jih mešajo z drugimi naravnimi ali sintetičnimi vlakni.

ANGORA

Angora volna je živalskega izvora, pridobivajo pa jo iz dlake angorskega zajca. Ker angorskega zajca redijo le redki, je zato ta volna izjemno kakovostna in izjemno draga. Za obdelavo enostavna, uporaba pri pletenju pa je malo težja. Zelo topla, zato primerna za kape in šale. Najbolj pride do izraza, če se jo plete v enostavnih desnih zankah in ne preveč trdno. Angora volna se velikokrat uporablja kot dodatek ostali volni in s tem ustvarja različne trendne učinke.

KAŠMIR

Kašmir je najkakovostnejša vrsta volne, ki se pridobiva iz dlake kašmirske koze. To dlako ročno izčešejo spomladi, ko koze menjajo dlako. Predivo je svileno mehko, lahko in toplo.

POLIAKRIL

Poliakril spada med sintetična vlakna, pridobljena s kemičnimi procesi. Zanj se uporablja tudi ime »dralon«. Je najpogosteje uporabljeno sintetično vlakno, samostojno ali v kombinaciji z naravnimi bombažnimi oz. ovčjimi vlakni. Ima odličen volnen karakter, je mehek, topel in nezahteven za nego.

POLIAMID

Poliamid, znan tudi pod imenom »najlon« je prav tako sintetično vlakno, pridobljeno v kemijskih procesih. Je zelo trdno vlakno, ki se ne raztrga zlahka, zato se velikokrat uporablja za ojačanje naravne volne, predvsem pa volne za nogavice. Poliamid je bolj gladek in svetleč od poliakrila.

VISKOZA

Viskoza se pridobiva iz kemično čiste celuloze (iz lesa ali drugih rastlin). Z njo se da lepo plesti, pletenina pa izgleda kot blago. Preja je lahko svetleča ali matirana. Pri mešanih prejah se uporablja za bleščeč učinek.

 
  • LINIE 353 VARESE

    V košarico Cena: 4,10 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Voluminozna degrade preja z zelo lepo prelivajočo barvno kombinacijo. Zanjo se uporabljajo velike igle, zato je enostavna za uporabo. Zelo primerna za modne dodatke in »outdoor« modele.

    Material  53% čista volna, 43% Polyacryl 
    Pletilke  7-8 mm
    Dolžina  50 g = cca. 70 m 
    Poraba  pulover velikost 38 cca. 600 g oz. 12 klopk 
    Cena/100g 8,20 €
    Več o produktu »
     
     
  • LINIE 352 CORBY

    V košarico Cena: 4,10 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Modna melanž volna harmoničnih barvnih odtenkov. Preja ima mehek otip in je zelo udobna za nošenje. Primerna je za strukturne vzorce in tudi za vse ostale tehnike pletenja.

    Material  45% volna, 45% Polyacryl, 10% alpaka 
    Pletilke  5-5,5 mm 
    Dolžina  50 g = cca. 115 m 
    Poraba  pulover velikosti 38 cca. 500 g oz. 10 klopk
    Cena/100g 8,20 €
    Več o produktu »
     
     
  • LINIE 55 MONTEGO

    V košarico Cena: 8,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Jesen, zima. Kdor želi, da mu okrog glave brije mrzel veter, naj svoja ušesa zaščiti s kapo iz volne Montego. 

    Če želite, da bo vaša kapa spletena ali nakvačkana v enem popoldnevu, je volna Montego ravno pravšnja za to. 

    Klasična merino mešanica. Odlična za nošenje in vzdrževanje (superwash). Zaradi svoje sestave najbolj primerna za pletenje in kvačkanje kap pa tudi puloverjev in rokavic. Primerna kot alternativa za myboshi volno.

    Pralna v pralnem stroju. 

    Material  60% strižena volna, 40% Polyacryl 
    Pletilke  6-7 mm 
    Dolžina  100 g = ca. 100 m
    Cena/100g 6,65 €
    Več o produktu »
     
     
  • LINIE 20 CORA

    V košarico Cena: 4,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Odlična za puloverje in jopice.

    Primerna za pletenine s kitami ali klasičnim irskim vzorcem, ki zaradi jasnosti linij pri Cori pridejo odlično do izraza. Ima lastnosti superwash (pranje v pralnem stroju) in je zato nezahtevna za nego in vzdrževanje.

    Acrylni delež jo naredi elastično in s tem vzdržljivo, kar je predvsem pri jopah velika prednost.

    Pletenine iz Core so lepe in trajne, so lahke in prijetne za kožo, zato so odlične za nošenje.

    Material  60% strižena volna, 40% Acryl 
    Pletilke  4-5 mm 
    Dolžina  50 g = ca. 85 m 
    Cena/100g 6,90 €
    Več o produktu »
     
     
  • LINIE 20 CORA COLOR

    V košarico Cena: 4,95 €

    Stanje zaloge: zadnji kosi

    16-nitna za več volumna. Preja z odličnim lastnostmi za nošenje in vzdrževanje. Lahka in prijetna na koži. Posebno enostavna za pletenje. Zelo elastična. Žlahten sijaj. Pralna (superwash).

    Material  60% strižena merino volna, 40% Acryl 
    Pletilke  4-5 mm 
    Dolžina  50 g = ca. 85 m 
    Poraba ca. 650 g za pulover št. 38

    Probni vzorček: 18 p x 24 vrst

    Več o produktu »
     
     
  • LINIE 310 ALPACA

    V košarico Cena: 7,50 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Premium volna iz čiste super fine alpake.

    Super mehka na otip. Žlahtna optika.

    Naravno uravnava toploto. Čista in naravna.

    Alpake izvirajo iz južnoameriških Andov. Njihova volna je ena najfinejših vrst volne na svetu in ima prav posebno lastnost. Ker so volnena vlakna v notranjosti votla, hranijo našo telesno toploto in nas grejejo. A tudi v poletnih dneh vam ni treba brez oblačil iz alpake. Volneno vlakno odbija toploto in ustvarja temperaturno ravnovesje.

    Volna alpake iz linije 310 Alpaca podjetja ONline Wolle je narejena iz 100 % alpake, je izjemno fino spredena in je prožna ter mehka na dotik. Izberite svojo najljubšo barvo in spletite posebej eleganten pulover s iglami velikosti 3,5 do 4,5 mm.
    Preizkusite samopletene nogavice iz linije 310 Alpaca. Vaša stopala se bodo počutila udobno, saj bodo ostala topla in suha.

    Material  100% alpaka 
    Pletilke  3,5-4,5 mm 
    Dolžina  50 g = ca. 100 m
    za pulover 38 ca. 600g
    Več o produktu »
     
     
  • LINIE 346 ARONA

    V košarico Cena: 11,50 €

    Stanje zaloge: zadnji kosi

    Top-moderen ploščat garn, 100% bombaž. Odlične kakovosti, zato se z njim da lepo plesti oz. kvačkati. 

    Posebno lepe iz tega materiala so dolge jakne, veliki puloverji in jope ter šali, kjer pride do izraza čudovita barvitost pletiva. 

    Lepa, modna batik preja, atraktivno, harmonično prelivanje barv. 

    Material  100% bombaž 
    Pletilke  5-5,5 mm 
    Dolžina  100 g = 230 m
    Cena/100g 10,20 €

    Za pulover/jopo velikosti št. 38/40 potrebujete cca. 500 g. 

    Več o produktu »
     
     
  • LINIE 165 SANDY

    V košarico Cena: 2,20 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Vsestranski bombaž. Iz njega lahko naredite prav vse: od puloverjev, brezrokavnikov, topov, igračk za otroke do kuhinjskih krp.

    Zelo mehek in koži prijeten 100% bomobaž. Česan, mercerisiran in glaziran, kar daje barvam čudovit sijaj. Preja ima dolgo navitje, primerna pa je tako za pletenje različnih vzorčkov - ohranja čiste linije - kot tudi enostavno gladko pletenje. Izredno lepa tudi na kvačkanih izdelkih.

    Izjemnen bombaž za poletne pletenine, saj odbija vročino in hladi telo.

    Enostaven za vzdrževanje, pralen na 40°C, barve ohranijo svojo svežino tudi po pranju.

    Primeren tudi za pletilne stroje.

    Material  100% bombaž 
    Pletilke  2,5-3,5 mm 
    Dolžina  50 g = 120 m
    Cena/100g 4,38 €

    Poraba: za velikost št. 38 cca. 500 g oz. 10 klopk

    10 x 10 cm = 24 zank x 34 vrst

    Pranje: 40°C

    Več o produktu »
     
     
  • LINIE 341 SANDY BIG

    V košarico Cena: 2,19 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Zelo mehek in koži prijeten 100% bomobaž. Česan, mercerisiran in glaziran. Vsestranska preja za lepe bombažne pletenine.

    Material  100% bombaž 
    Pletilke  4,5-5 mm 
    Dolžina  50 g = 70 m 
    Cena/100g 4,38 €
    Več o produktu »
     
     
  • LINIE 337 VIGO

    V košarico Cena: 3,90 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Mehka okroglo tkana preja. Zelo prijetna na koži. Mikrovlakna v jedu skrbijo za mehkost, poseben volumen in visoko stabilnost. Čudovita za nošenje in lahka za pletenje.

    Material  80% bombaž, 20% polyamid - mikrovlakna 
    Pletilke  6-7 mm 
    Dolžina  50 g = 95 m 
    Poraba  pulover št. 38 ca. 550 g (11 klopk)
    Cena/100g 7,80 €
    Več o produktu »
     
     
  • LINIE 231 FILZ – WOLLE

    V košarico Cena: 2,55 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Volna za filcanje v pralnem stroju.

    Material  100 % strižna volna 
    Pletilke  8 mm 
    Dolžina  50 g = 50 m
    Cena/100g 5,10 €
    Več o produktu »
     
     
  • LINIE 359 FANO

    V košarico Cena: 12,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Topla in vzdržljiva zimska volna z visokim deležem čiste volne.

    Posebnost te volne je njen trenden degrade učinek. Lepi barvni prehodi pa dajo vašemu izdelku poseben individualen karakter. Na komplicirane vzorce lahko pri tej volni mirno pozabite, saj so v ospredju čudovito prelivajoče se barve.

    Da bi preprečili nepotrebno vozlanje med samim pletenjem izdelka, je Fano volna navita v klopke po 150 g, dolžina navitja znaša 240 m. To zadošča, da z eno samo klopko spletete šal, za pulover pa potrebujete vsega le 3 klopke.

    Fano volna je lepa zimska volna z nizko porabo klopk.

    Odlična za puloverje, jopice, šale in vse vrste otroških pletenin. 

    Material  53% čista volna, 47% Polyacryl 
    Pletilke  7-8 mm 
    Dolžina  150 g = cca. 240 m 
    Poraba  pulover velikosti 38 cca. 450 g oz. 3 klopke
    Cena/100g 8,63 € 
    Več o produktu »
     
     
  • LINIE 8 STARWOOL MAXI

    V košarico Cena: 4,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Merino volna visoke kakovosti. Zelo mehka in nežna na otip. Z njo se plete zelo hitro in enostavno. Primerna za večino strukturnih in norveških vzorcev. Enostavna za vzdrževanje (superwash, pralna na 40 C).

    Material  100 % merino volna (superwash)
    Pletilke  4,5-5,5 mm 
    Dolžina  50 g = cca. 80 m
    Poraba Pulover velikost 38 cca. 600 g oz. 12 klopk
    Več o produktu »
     
     
  • Linie 98 CARLTON

    V košarico Cena: 7,70 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Premium volna, mešanica moherja in svile. Ekstremno mehka. Nežna na koži. Pletenine iz volne Carlton so mehko padajoče in lahke zaradi male porabe volne pri pletenju, poleg tega pa so narejene hitro ravno zaradi moherja, ki je pretežna sestavina te volne. 

    Volna Carlton je primerna za žlahtne in prvorazredne pletenine. 

     

         Material      75% mohair, 25% svila

         Pletilke        6-7 mm

         Dolžina        25g = cca. 225 m

         Poraba         pulover vel. 38 ca. 150 g oz. 6 klopk

         

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 164 JAVA

    V košarico Cena: 3,70 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Mešanica bombaža in viskoze.

    Tipičen poletni garn.

    Brezhibna lepa optika. Visok sijaj zaradi merceriziranega bombaža. 

    Lepa, svetleča pletenina, posebno primerna za lahke bluzice, tope ali ogrinjala.

    Material  67% bombaž, 33% viskoza 
    Pletilke  2,5-3 mm 
    Dolžina  50 g = cca. 158m 
    Cena/100g 7,40 € 

    Poraba :   za pulover št. 38 ca. 500 g

    10 x 10 cm = 28 zank x 38 vrst

    Pranje: 40°C

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 275 MELOA

    V košarico Cena: 3,10 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Poletna volna z lepim mat-svetlečim efektom. Odlična za kombiniranje.  Super dolžina in majhna poraba. 

    Material  59% bombaž, 41% viskoza
    Pletilke  3,5-4,5 mm
    Dolžina  50 g = cca. 105 m 
    Poraba  pulover velikost 38 cca. 550 g oz. 12 klopk 
    Cena/100g 6,20 €

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 4 STARWOOL

    V košarico Cena: 5,10 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Posebno mehka merino volna. Za tople puloverje in ostale kreacije. Zaradi svoje mehkosti in elstičnosti posebno ugodna za nošenje. Primerna za pranje v pralnem stroju  pri 30°C zaradi kakovosti "superwash". 

     

    Material  100% merino volna (superwash)
    Pletilke  3,5-4,5 mm
    Dolžina  50 g = cca. 125 m 
    Poraba  pulover velikost 38 cca. 600 g oz. 12 klopk 
    Cena/100g 10,20 €

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 11 ALPHA

    V košarico Cena: 3,20 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Top bombaž, posebno žlahten, saj je zanj uporabljen najkakovostnejši egipčanski bombaž.

    Česan, merceriziran, gaziran. 

    Iz tega bombaža se odlično pletejo/kvačkajo poletne oblekice, jopice in topi. Zelo prijeten občutek na koži, mehek in pralen.

    Posebno primeren tudi za kvačkane izdelke.

    Material  100% bombaž 
    Pletilke  3-3,5 mm 
    Dolžina  50 g = cca. 104m 
    Cena/100g 6,40 € 

    Poraba: za velikost št. 38 cca. 600 g oz. 12 klopk

    10x10 cm = 26 zank x 34 vrst

    Pranje: 40°C

    Več o produktu »
     
     
  • Sommernachtsreigen - Vročica poletne noči

    V košarico Cena: 16,95 € 14,99 € Najnižja cena pred akcijo 14,99 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Odkrijte vročico poletne noči in zanko za zanko sledite svetu med budnostjo in sanjami. 

    Barve te čudovite volne vas inspirirajo in vas popeljejo v enkraten čaroben svet nočnega poletnega gozda. 

    Ročno barvana volna,  odlične avstrijske kakovosti, volna domačih merino ovc.

    100 g klopke. 

    Zaradi ročnega barvanja vedno UNIKAT. 

    Prelivajoče barve, mehka, primerna tudi za otroška oblačila, vsekakor pa odlična za čudovite šale, ogrinjala, rute, kape, nogavice, rokavice in druge modne dodatke.

    Material  75% volna merino, 25% polyamid
    Pletilke  3-3,5 mm
    Dolžina  100 g = cca. 420 m 
       
     

    Več o produktu »
     
     
  • Vielseitige 125 - VSESTRANSKA

    V košarico Cena: 4,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    S to volno imate v rokah izdelek, ki bo izpolnil to, kar obljublja njegovo ime. Z njo lahko počnete vse, kar vam narekuje vaša kreativnost, ki vas bo edina omejevala pri vašem ustvarjanju.

    Mehka in prijetna na koži zaradi odlične merino volne, hkrati pa izjemno trpežna zaradi minimalno dodanega poliamida.

    18 lepih bleščečih barv.

    Odlična kakovost.

    Lepo pletenje oz. kvačkanje, primerna za različne vzorce. 

    Pralna na 40°C.

     

    Material  75% merin volna (superwash), 25% polyamid
    Pletilke  3-4 mm
    Dolžina  50 g = cca. 125 m 
    Cena/100g  7,70€
    Več o produktu »
     
     
  • Merino 160

    V košarico Cena: 5,40 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Merino volna - najfinejša volna na svetu.

    Merino vlakno je naravno vlakno, pridobljeno od merino ovce, ki je znano po svoji mehkobi in finosti. Zaradi njegove kakovosti in izjemnega udobja pri nošenju ga cenijo tako modni oblikovalci kot tekstilna industrija. 

    Lastnosti merino vlaken: 

    - oblačilo "diha"

    - zadržuje toploto pozimi in hladi poleti

    - se ne mečka, oblačila pa lepo "padejo"

    - odbija umazanijo, barve ostanejo lepe tudi po večih pranjih

    - ima naravno lastnost odbijanja vonjav in je naravno antistatično

    - zaradi superwash obdelave se lahko pere pri 40°C, pri tem pa se minimalno oz. ne mucka

     

    Material  100 % merino volna (superwash)
    Pletilke  2,5-3,5 mm
    Dolžina 

    50 g = cca. 160 m 

    Cena/100g  9 €

    10x10 cm poskusno pletenje: 24 zank x 34 vrst

    Več o produktu »
     
     
  • Filz mich!

    V košarico Cena: 11,50 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Filz mich! je volna za filcanje v pralnem stroju.

    Uporabna tudi za ostale pletenine. Potrebno je biti pozoren le na to, da je ne peremo, saj se sicer skrči. Za čiščenje uporabimo meglo in zrak. 

    Za vse, ki ljubite doma narejene copate ali druge kose oblačil (torbe,klobuke, jope, brezrokavnike....). 

    Barvno prelivajoča volna v velikih, 200 g klopkah poskrbi za to, da ni potrebno pogosto dodajane novih niti in da so prehodi še posebno lepi. 

    Za 1 par copat velikosti 38-39 potrebujete 1 klopko te volne. 

    Material  100 % čista volna 
    Pletilke  8 -9 mm
    Dolžina 

    200 g = cca. 200 m 

    Cena/100g  5,75 €

    POZOR! 

    Pri pranju se volna krči. 

    Poskusni vzorec 10 x 10 cm - NEFILCANO: 12 zank x 16 vrst

    Poskusni vzorec 10 x 10 cm - FILCANO: 20,5 zank x 32 vrst

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 381 METALICA COLOR

    V košarico Cena: 5,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Ekstra moderna preja s srebrnimi metal efekti.

    100% bombaž. 

    Najbolj pride do izraza v luknjičastih in "ajour" vzrocih. 

     

    Material  100% bombaž
    Pletilke  5-5,5 mm
    Dolžina  50 g = cca. 115 m 
    Cena/100g  11,90 €

    Za pulover velikosti 38 potrebujemo ca. 600 g oz. 12 klopk. 

    Poskusni vzorček: 18 zank x 26 vrst. 

    Ročno pranje na 30°C.

    Več o produktu »
     
     
  • FILETTA

    V košarico Cena: 4,15 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Fina preja za kvačkanje. Za izdelavo zaves, prtov, prtičkov, finih majčk ipd. 

     

    Material: 100% bombaž 

    Kvačka: 1,5-1,75 mm 

    Dolžina 100 g = 560 m

    Pranje: 60°C.

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 400 TOFFEE SOFT

    V košarico Cena: 2,60 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Izjemno mehka in puhasta volna. Najbolje se iz nje pletejo odejice in ostale pletenine za dojenčke in malčke ter vse, kar spada pod naziv "accessories".  Ta volna je narejena iz čistih mikrovalken. 

     Pralna na 40°C.

         Material      100% polyester

         Pletilke        6-7 mm

         Dolžina        50g = cca. 85 m

         Poraba         pulover vel. 38 ca. 450 g oz. 9 klopk

         Cena/100 g    5 €

    Probni vzorček 10x10 cm: 11 zank x 16 vrst

    Več o produktu »
     
     
  • Vielseitige 210 - VSESTRANSKA 210

    V košarico Cena: 4,90 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Z volno VSESTRANSKA 210 imate v rokah produkt, za katerega drži, kar obljublja njeno ime.  

    Vaša kreativnost tako ni omejena z ničemer. S to volno je možno vse, le plesti morate sami. 

    Mehka in prilagodljiva, prijetna na otip iz najfinejše merino volne, in trpežna zaradi minimalnega deleža polyamida. 

     

    Odlična kakovost - proizvedena v Avstriji, volna merino ovc iz okolice Salzburga. 

    Lepo pletenje oz. kvačkanje, primerna za različne vzorce. 

    Pralna na 40°C.

     

    Material  75% merin volna (superwash), 25% polyamid
    Pletilke  2,5-3,5 mm
    Dolžina  50 g = cca. 210 m 
    Cena/100g  9,00 €

     

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 110 TIMONA DESIGN COLOR

    V košarico Cena: 5,50 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Čudovita dizajnerska volna, odlične kakovosti. 

    Zaradi mešanice volne in mikrovlaken še posebno trpežna in vzdržljiva. 

    Zelo priporočamo za vse, ki bi želeli pulover ali jopico, posebno priporočljiva tudi za otroške pletenine. 

    Izjemno mehka na otip in prijetna za nošenje. 

    Material  60% merino volna (superwash), 40% polyakril
    Pletilke  3,5-4,5 mm
    Dolžina  50 g = cca. 120 m 
    Poraba  pulover velikost 38 cca. 600 g oz. 12 klopk 
    Cena/100g 7,90 €

    Poskusni vzorček 10x10 cm: 20 zank x 28 vrst

    Pranje: 30°C, sušiti leže. 

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 404 SCORPIO (5,75)

    V košarico Cena: 5,75 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Trendna preja leta 2017. Jeans garn. 

    Namenjen zračnim pleteninam. Odličen za kvačkanje. 

     

    •  70% bombaž, 30% polyamid
    •  6,0 - 7,0 mm
    •  50 g
    •  ca. 105 m
    •  21 zank x 28 vrst
    •  pulover št.  38 ca. 600g
    Več o produktu »
     
     
  • Big Ball Flausch ONline

    V košarico Cena: 11,99 € 9,55 € Najnižja cena pred akcijo 9,55 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Dolga, puhasta, mehka volna.

    Cenovno ugodna.

    Izjemno mehke pletenine z velikimi pletilkami.

    Za modele, ki so cenovno ugodni in zelo hitro spleteni. 

    Navodila za šal in pulover na etiketi volne. 

    Poraba za večje modele ustrezno večja. 

     

    Material  69% polyacryi, 13% polyamid; 9% moher, 9% volna 
    Pletilke  8-9 mm 
    Dolžina  200 g = ca. 600 m 
    Cena/100g 6,90 €
    Več o produktu »
     
     
  • Linie 20 CORA Design COLOR

    V košarico Cena: 4,50 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Preja z odličnim lastnostmi za nošenje in vzdrževanje. Lahka in prijetna na koži. Posebno enostavna za pletenje. Zelo elastična. Žlahten sijaj. Pralna (superwash).

    Material  60% strižena merino volna, 40% Polyacryl 
    Pletilke  4-5 mm 
    Dolžina  50 g = ca. 85 m 
    Vzdrževanje Pflegesymbole-Wolle-L
</div>
</li>
<li class=

    Poraba: pulover velikost 38 ca. 650 g

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 421 CORI

    V košarico Cena: 2,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Vsestranska volna, ki bo obogatila vašo izbiro. Odlična mešanica merino volne in alpake. Polyacryl, ki ga volna vsebuje, ji zagotavlja obliko in potrebno stabilnost terpodaljšuje njeno življenjsko dobo. 

    Prijetna za nošenje, izjemno mehka, s certifikatom OEKO TEX 100, kar potošniku zagotavlja, da volna ne vsebuje strupenih snovi in omogoča, da ta odličen material uporabimo tudi za otroške pletenine ter pletenine za alergike. 

    Najbljše se plete s s pletilkami 6 ali 7, uporabimo pa jo lahko tako za klasične, kot za moderne projekte. 

     

    Material  60% polyacryl, 20% volna, 20% alpaca
    Pletilke  6 -7 mm 
    Dolžina  50 g = cca. 1025 m 
    Poraba  pulover velikosti 38 cca. 450 g oz. 9 klopk
    Vzdrževanje  Pflegesymbole-Linie-421-CORI

     Poraba: za pulover št. 38 ca. 500 g oz. 10 klopk

     

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 434 CONCHIA

    V košarico Cena: 8,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Supermehka, voluminozna volna. 

    Idealna za outdoor oblačila in modne dodatke: jope, ponče, šale, kape....

    Plete se enostavno in hitro z velikimi pletilkami št. 10-11.

    V 100 g navitju v obliki Cup Cake., dolžina navitja 120 m. 

    Mešanica 51% volne, 49% polyakrila.

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 432 FENICE

    V košarico Cena: 12,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Mehka mešanica za vsestransko ustvarjanje. 

    Rahlo prelivajoče barve, v tweed optiki. 

    Primerna za pletilke št 7-8.

    Na voljo v 150 g navitju, Cup Cake oblike. 

    53% volne, 47% polyacril 

    Več o produktu »
     
     
  • Otroški šal - medo

    V košarico Cena: 11,00 € 9,00 € Najnižja cena pred akcijo 9,00 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Set z volno za šal in medvedkovo glavo za prišitje. 

    V treh različnih barvah: bela, bež in siva. 

    V vsakem paketu je 100 g volne za šal + medvedkova glava. Potrebujete še pletilke št. 5,5. 

    Hitro in enostavno: Za zimsko veselje otrok!

    Več o produktu »
     
     
  • Striktrends Kaschmerin

    V košarico Cena: 3,50 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Navodila za pletenje s podrobno razlago vzorcev in krojev iz preje Kaschmerin.

    Klasični in modni modeli.

    Revija je v nemškem jeziku. 

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 15 KASCHMERIN

    V košarico Cena: 8,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Žlahtna volna, mešanica merino volne in kašmirja. Izjemne lastnosti pri nošenju. 

    Okrogla nitka, ki se plete hitro in enostavno. 

    Posebna revija z modeli z Kaschmerina. 

    Za vse, ki od svojih oblačil želite več. 

     

    Material  80% merino volna, 20% kašmir
    Pletilke  5-5,5 mm
    Dolžina  50 g = cca. 110 m 
    Poraba  pulover velikost 38 cca. 650 g oz. 13 klopk 
    Probni vzorček  18 zank x 26 vrst
    Več o produktu »
     
     
  • Linie 437 ALIENO

    V košarico Cena: 4,99 €

    Stanje zaloge: ni na voljo

    Osnovna preja v priljubljeni mešanici 50:50; z vintaž potiskom. 

    Milifili navitje, 100 g klopke. 

    Zračna in lahka. 

    Idealna izbira za pomlad in poletje. 

    Super mehka, nezahtevna za vzdrževanje.

    Primerna za vse vrste pletenja in kvačkanja. 

     

    Material  50% bombaž, 50% polyacryl
    Pletilke  4-5 mm 
    Dolžina  100 g = cca. 200 m 
    Poraba  pulover velikosti 38 cca. 600 g oz. 6 klopk
       Pralna pri 40 C, lahko se suši v sušilnem stroju.

     

     

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 332 FUR

    V košarico Cena: 2,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Volna, ki je odlična imitacija krzna. 

    Posebna kombinacija dolgih in kratkih vlaken poliamida in poliestra ustvarja pri pletenju odličen ponaredek. 

     

    Material  55% polyester, 45% polyamid
    Pletilke  6-7 mm
    Dolžina  50 g = cca. 70 m 
    Poraba  pulover velikost 38 cca. 600 g oz. 12 klopk 
    Probni vzorček  13 zank x 16 vrst

    Vzdrževanje: ročno pranje pri 30˙C.

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 452 Raffia

    V košarico Cena: 5,30 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Ploščata viskozna večkrat glajena preja. Zaradi tega lahka za obdelavo. 

    Odlična za torbice in poletne klobuke. Prav tako izjemno primerna za tepihe, pouštre in druge dodatke za dom. 

    Pustite svoji domišljiji prosto pot!

     

     

    Material  100 % viskoza
    Pletilke  pletilke 5,5 - 6 mm; kvačka 5-5,5 mm
    Dolžina  50 g = cca. 115 m 
       
    Probni vzorček  13 zank x 18 vrst

     

     

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 447 VISCORINO SOFT

    V košarico Cena: 3,20 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Puhasta in izjemno mehka volna. Visoka kakovost nošenja.

    Mešanica viskoze in volne, žlahtna struktura in sijaj, kar daje tej volni posebno eleganten videz. 

    Viskoza je vlakno, pridobljeno iz naravnega materiala drevesne celuloze. Njene ugodne lastnosti se odlično dopolnjujejo s kakovostno merino volno. Tako dobimo pejo, ki je odlična v mehkobi, zračnosti, vpojnosti in je peresno lahka, kar jo dela za ekskluzivno. 

    Za pletenje se uporabljajo pletilke št. 6, zato je zelo primerna za puloverje, kapeje, ponče in modne dodatke.

    Je tudi zelo varčna preja, saj za pulover št. 38 potrebujete le 300 do 400 g.

    Material  60% viskoza, 20% merino volna superwash, 20% poliakril
    Pletilke  5-6 mm
    Dolžina  50 g = cca. 150 m 
    Poraba  pulover velikost 38 cca. 400 g oz. 8 klopk 
    Probni vzorček  17 zank x 22 vrst

    Vzdrževanje: 
    Pranje na 30°C na programu občutljivega perila oz. volne, lahko se lika pri najmanjši temperaturi, sušimo ležeče. 

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 449 MY FAIR

    V košarico Cena: 3,95 €

    Stanje zaloge: zadnji kosi

    Preja My Fair je akrilna preja, ki spada med vsestranske trendne preje.

    Polyakryl je vlakno, ki je mehko, koži prijazno in lahko za vzdrževanje. Ima gladko strukturo in lepo drsi čez pletilke, tako da je primeren tudi za začetnike. 

    Preja se dobi v 100 g klopkah, navitje milifili. Odlična za otroška in baby oblačila. Antipiling obdelava, kar pomeni, da se nastali kosmiči pri pranju zopet zgladijo. 

    Z My Fair lahko pletemo vse in še več: deke, otroške igrače, šale, kape, rokavice, ogrinjalne rute, stanovanjske dodatke...

    Ta preja je bila certificirana  kot zdravstveno varen tekstilen izdelek  z zaščitnim certifikatom Oeko Tex 100, kat pomeni odpornost proti slini, za katero veljajo zelo visoke omejitve. 

    Material: 100 % Polyacryl

    Velikost klopke: 100 g

    Dolžina navitja za 100 g = 250 m 

    Za ženski pulover velikost št. 38 = ca. 600 g

    Velikost pletilk: 4,5 - 5,5

    Navodila za vzdrževanje:

    pralno do  40°

    se ne lika, se ne sme beliti

    možno čiščenje s perchlorethylenom

    možno sušiti v sušilnem stroju, vendar na programih za občutljivo perilo
    Več o produktu »
     
     
  • Linie 110 Timona

    V košarico Cena: 4,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Če si v tej zimi želite splesti svoj pulover ali jakno - potem izberite Timono. 

    Preja je mehka, lepo se plete, glede na trdoto pletenja izberite pletilke št. 3,5 oz. 4,5.

    Timona je mešanica čiste volne in umetnih vlaken, kar daje vašemu izdelku še posebej dolgo življenjsko dobo in pralnost. 

    Priporočamo. 

     

    Material  60% merino volna (superwash), 40% polyakril
    Pletilke  3,5-4,5 mm
    Dolžina  50 g = cca. 120 m 
    Poraba  pulover velikost 38 cca. 600 g oz. 12 klopk 
    Cena/100g 7,90 €

    Poskusni vzorček 10x10 cm: 20 zank x 28 vrst

    Pranje: 30°C, sušiti leže. 

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 125 GALA PIU

    V košarico Cena: 3,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Naravna ovčja volna, ki jo prištevamo med osnovne preje. Pletenine iz take volne ne bi smele manjkati v nobeni garderobi. 

    Izredno mehka in voluminozna ter elastična. 

    Ovčja volna je najstarješe vlakno na svetu, ki ga uporabljamo za oblačenje in ga predemo v prejo in le vlakna živih živali, ki jih postrižejo, lahko dobijo naziv čista ovčja volna. Vlakna pri predenju močno stisnejo, s tem se tvorijo zračni prostorčki, ki poskrbijo za odlično izolacijo in izravnavajo temperaturo. Preja je zato zračna, na koži diha, odbija pot in ima naravno samočistilno funkcijo. Pletenine iz naravne volne ne potrebujejo stalnega pranja v pralnem stroju, dovolj je, da jih prezračimo na svežem zraku.

    Naravna volna Gala Piu je idealna volna za outdoor oblačila: puloverje, kape, šale, rokavice, jakne, jope... Kombinirate jo lahko glede na vaš stil, lepa je pleten z vrzoci ali brez njih. 

     

    Material  100% strižena volna (superwash)
    Pletilke  4-4,5 mm 
    Dolžina  50 g = ca. 125 m
    Probni vzorček 10x10cm 22 petelj x 26 vrst

    Pulover št. 38: poraba ca. 600 g oz. 12 klopk

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 165 Sandy Design Color

    V košarico Cena: 5,50 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Bombaž iz Linie 165 Sandy v modnih različicah za poletje. 

    100 g klopke. 

    Vsestranski bombaž. Iz njega lahko naredite prav vse: od puloverjev, brezrokavnikov, topov do igračk za otroke in kuhinjskih krp.

    Zelo mehek in koži prijeten 100% bomobaž. Česan, mercerisiran in glaziran, kar daje barvam čudovit sijaj. Preja ima dolgo navitje, primerna pa je tako za pletenje različnih vzorčkov - ohranja čiste linije - kot tudi enostavno gladko pletenje. Izredno lepa tudi na kvačkanih izdelkih.

    Izjemnen bombaž za poletne pletenine, saj odbija vročino in hladi telo.

    Enostaven za vzdrževanje, pralen na 40°C, barve ohranijo svojo svežino tudi po pranju.

    Primeren tudi za pletilne stroje. 

    Material  100% bombaž 
    Pletilke  2,5-3,5 mm 
    Dolžina  100 g = 240 m
    Poraba velikost št. 38 cca. 500 g oz. 5 klopk


    10 x 10 cm
     = 24 zank x 34 vrst

    Pranje: 40°C

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 107 Supersoft

    V košarico Cena: 2,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Poletna - celoletna preja, mešanica bombaža in poliakrila, izjemno prijetna na koži. 

    Lahka, izjemno prijetna in praktična, saj se zelo težko strga. 

    Za vse vrste pletenja in kvačkanja. Celoleten material. 

    Zvita iz 8 niti. 

    Nezahtevna za nego, pranje na 40°C.

     

    Material  60% bombaž, 40% polyacryl
    Pletilke  3-4 mm 
    Dolžina  50 g = 130 m
     probni vzorček 22 zank x 34 vrst

    Za pulover/jopo velikosti št. 38/40 potrebujete cca. 500 -550 g. 

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 463 PARAMO

    V košarico Cena: 11,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Multicolor - volna za kreativno jesensko pletenje. 

    200 g navitje CUP-Cake. 

    Supermehka preja. 

    Izjemno enostavno vzdrževanje, zato primerna tudi za otroška oblačila. 

    Material  65% polyakril, 35% merino volna superwash
    Pletilke  5,5-6,5 mm 
    Dolžina  200 g = cca. 380 m 
    Poraba  pulover velikosti 38 cca. 600 g oz. 3 klopke
    Vzdrževanje ročno pranje (v pralnem stroju), sušiti leže, likanje dovoljeno

     

     

     

     

     

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 465 LAVELLO

    V košarico Cena: 5,50 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Visokokakovostna preja za zimsko pletenje. Mešanica bombaža, volne, alpake, polyamida in akryla. 

    Frisé‐Effekt - volna ne deluje zategnjeno, temveč mehko objame telo. 

    Puhasta preja.

    Idealna za lahke modne pletenine. 

     

    Material  36% bombaž,23% polyamid, 18%polyakril, 17% alpaka, 6% volna 
    Pletilke  6 - 7 mm 
    Dolžina  50 g = cca. 100 m
    Poraba  pulover velikosti 38 cca. 600 g 
    Vzdrževanje ročno pranje (v pralnem stroju), sušiti leže, likanje dovoljeno

    Probni vzorček10x10 cm:: 16 zank x 22 vrst

    Več o produktu »
     
     
  • LINIE 472 AMARILLA

    V košarico Cena: 4,60 €

    Stanje zaloge: zadnji kosi

    Poletna preja z EKO komponento, saj je v celoti narejena iz recikliranih materialov.

    Posebna struktura, ki ji daje metaliziran videz, kar jo dela še posebej žlahtno. Kljub temu izjemno mehka. 

    Super poletne barve. 

     

    Material  56% reciklirani polyester, 41% reciklirani bombaž, 3% polyester
    Pletilke  4,5-5 mm 
    Dolžina  50 g = cca. 100 m 
    Poraba  pulover velikosti 38 cca. 550 g
    Probni vzorček  10cm x 10 cm = 18 zank x 24 vrst

     Vzdrževanje :   

    Več o produktu »
     
     
  • Ferner Lace - ročno barvana preja, pisana, 500 m (100 g)

    V košarico Cena: 18,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Ročno barvana preja iz 100% superwash volne, čudovitih živih barv, ki dajejo življenjsko energijo.

    Celoletna preja, primerna tako za poletje, kot za zimo. 

    Dolžine 500 m v 100 g klopkah, primerna za pletilke 2 ali 3. 

    Vzdrževanje:

    • 30° občutljivo perilo
    • likanje na občitljivo oz. na 2
    • ni primerno za sušilni stroj
    • ne sme se dodajati belil
    • lahko se čisti z Perchlorethylen-om
    Več o produktu »
     
     
  • Ferner LACE - prelivajoča ročno barvana preja 500 m

    V košarico Cena: 25,99 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Ferner Lace - preja, ročno barvana, barvno usklajeni preliv.

    100 g, ca. 500 m, 100 volna superwash, čudovitih svežih usklajenih barv.

    super mehka in prijetna na koži, ne pika. 

    • Material: 100% merino volna superwash
    • dolžina navitja: 100g ca. 500m
    • pletilke: 2-3 mm
    • prodaja: 100g klopke

    Vzdrževanje

    • 30° občutljivo
    • likanje na 1
    • ni primerno za sušilec
    • prepovedano beljenje
    • možno čistiti s Perchlorethylen-om
    Več o produktu »
     
     
  • Linie 475 TAVALO

    V košarico Cena: 4,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Lahno svetleča in super mehka poletna preja. 

    Trendne pletenine za poletje, tudi za tiste, ki imate občutljivo kožo. 

     

    Material  66% bombaž, 34% polyamid
    Pletilke  6-7 mm 
    Dolžina  50 g = cca. 110 m 
    Poraba  pulover velikosti 38 cca. 550 g
    Probni vzorček  10cm x 10 cm = 18 zank x 25 vrst

     Vzdrževanje :   

    Več o produktu »
     
     
  • Leinen Soft Mix - laneni miks

    V košarico Cena: 5,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Sanjsko mehka pomladna&poletna preja. Pletenine iz nje lepo padejo. Čudovite barve. Zaradi lana deluje rahlo strukturirano. 

    Naravna mešanica lana in viskoze, primerna tako za pomlad, kot za poletje, saj uravnava temperaturo.

    Koži prijazna, primerna tudi za vse, ki ste alergični na preje. Glede vzdrževanja si ni potrebno delati skrbi, saj je lan vlakno, ki z vsakim pranje postane še mehkejše. Na voljo enobarvna ali v barvnih mešanicah.

    Lepe barve. 

    Odlična za obleke, puloverje, ogrinjala, rute, majčke, otroška oblačila.... 

    Sestava: 85% viskoza, 15% lan
    Navitje: 50 g = ca. 125 Meter
    Priporočene pletilke: 3,5 - 4 mm
    Probni vzorček: 10 x 10 cm = 25 petelj x 29 vrst

    Strojno pranje/občutljivo perilo pri 40°C / sušiti leže 

     

    Več o produktu »
     
     
  • Baby Soft Printed

    V košarico Cena: 9,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    S certifikatom OEKO-TEX® - Standard 100. 
    Odlična bio kakovost.
    Bio bombaž s sojo - vegansko, supermehko. 
    Zelo enakomerna površina pletenja. Primerno tudi za toplejši letni čas, za puloverje, jopice, šale in seveda za baby oblačila. 
     
    • Material: 50% BIO bombaž, 50% soja
    • Velikost klopke: 100 g
    • Dolžina navitja: ca. 270m
    • Pletilke:  3 - 3,5
    • Probni vzorček: Gr. 38 ca. 400g, 10x10cm - 24 petelj  x 30 vrst
    • Navodila za vzdrževanje: 30°C, program za občutljivo perilo ali volno, uporabite sredstvo za pranje občutljivega perila, prerite brez mehčalca    
    Več o produktu »
     
     
  • Linie 484 MELO

    V košarico Cena: 4,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Linie 383 MELO je voluminozen garn, primeren za velike projekte. 

    Zelo mehka "soft" volna. 

    Material 50% volna, 36% polyacryl, 14% polyamid
    Poraba pulover vel. 38 ca. 450g
    Teža 50 g
    Dolžina navitja cca. 105 m
    velikost pletilk 8,0 - 9,0 mm
    probni vzorček 10 petelj x 14 vrst
    pranje običjani program pri 30°C
    Bleichen Nein
    sušilni stroj ne
    likanje pri nizkih temperaturah
    kemično čiščenje  da
    Več o produktu »
     
     
  • Linie 448 ALPACAS

    V košarico Cena: 6,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Alpaka volna spada med najbolj žlahtne in kakovostne preje na svetu. 

    Vlakna preje so znotraj votla, tako da ima preja edinstvene toplotne lastnosti. Volna tako pozimi shranjuje telesno toploto, kar zagotavlja posebno raven udobja. Vlaga ali znoj se absorbira v vlakna, ki pa ga zelo hitro oddajo v okolico. 

    LINE 448 ALPACAS vas bo navdihnila. V kombinaciji s poliamidom dobi alpaka svojo popolno kakovost. Vsak pleten kos ostane dimenzijsko stabilen in ohrani svojo elastičnost. Poliamid naredi volno še posebej odporno.

    Volna alpake je zelo primerna tudi za ljudi, ki so alergični na volno, saj preja ne vsebuje lanolina. Volna je zelo fina, lahka in ne praska. Zato je zelo primeren za pletenje, ki pride neposredno v stik s kožo. Puloverji, obleke, nogavice, šali in odeje se lahko odlično pletejo s to dragoceno prejo.

    Odlična preja za dobro počutje in hkrati preja za crkljanje. 

    Za vzdrževanje običajno zadostuje, da šal, odejo ali pulover čez noč obesite na svež zrak. Nočna vlaga pripomore k temu, da vonjave, ki so se nabrale v oblačilu, izginejo. 

    material 70% alpaka, 30% polyamid
    poraba pulover vel. 38 ca. 500g
    teža 50g
    dožina navitja cca. 115m
    velikost pletilk 4,5 - 5,0 mm
    probni vzorček 17 petelj x 24 vrst
    pranje običajno pri 30°C
    beljenje ne
    sušenje ne sme se sušiti v sušilnem storju
    likanje likanje pri nizkih temperaturah
    kemično čiščenje da
    Več o produktu »
     
     
  • Linie 492 AQUA

    V košarico Cena: 14,95 €

    Stanje zaloge: ni na voljo

    Sveže in živahno – tako se predstavlja LINE 492 AQUA. Ta čudovito mehka preja ima vse, kar naredi poletno prejo. Njena barva izžareva svežino in zabavo, ravno pravšnja za poletne kreacije.

    Z LINE 492 AQUA je enostavno plesti ali kvačkati moden dodatek poletni garderobi. Bombažna preja tega razreda je ravno pravšnja, ko je vroče in vaša koža išče osvežitev. Zelo dobro ohladi kožo in odvaja vlago. In je prijetno mehka in izjemno prijazna do kože. Preja, ki pozdravlja poletje in komaj čaka na tople dneve. 

    S to prejo lahko v kratkem času pričarate zračno in svežo poletno modo. Topi v vseh različicah, priložnostni puloverji z odprtim vzorcem, karirani ali lahki trikotni šali, ta čudovita poletna preja LINE 492 AQUA se lahko uporablja kjerkoli. V pletilno paleto tega bombaža se prilegajo tudi telovniki brez rokavov z grobimi mrežami, ki so namenjeni hladnejšim večerom. A tudi čudoviti dodatki, kot so poletna torba, letna torbica z ročajem ali poletna kapa, so odličen način za razširitev ponudbe rokodelskih izdelkov z LINE 492 AQUA.

    Poleg tega ima LINE 492 AQUA certifikat OEKO-TEX STANDARD 100.

     


    Material: 100% bombaž
    Pletilke:  3-3,5 mm
    Dolžina 200 g = cca. 800 m
    Poraba pulover velikost 38 cca. 400 g 
    Probni vzorček: 25 zank x 32 vrst

    Vzdrževanje: pranje za občutljivo perilo pri 30°C

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 23 CLUB

    V košarico Cena: 2,95 €

    Stanje zaloge: ni na voljo

    Preja Linie 23 Club je iz materiala, s katerim boste lahko napletli ali nakvačkali puloverje za različne priložnosti v različnih letnih časih.

    Preja je sestavljena iz bombaža in modala. Je gazirana zato je še posebej fina za nošenje na koži. 

    Za pulover potrebujete ca. 500-550 g. Odlikuje jo tudi paleta različnih čudovitih barv, od brezčasne bele, preko modre, do močnih zelenih in rdečih tonov. 

    Če ptrebujete praktičen in lep pulover za hladen pomladni ali poletni večer, za sprehod ali posedanje na terasi, je preja Club vaša najboljša izbira. 

    Več o produktu »
     
     
  • Merino 120

    V košarico Cena: 5,90 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Merino volna - najfinejša volna na svetu.

    Merino vlakno je naravno vlakno, pridobljeno od merino ovce, ki je znano po svoji mehkobi in finosti. Zaradi njegove kakovosti in izjemnega udobja pri nošenju ga cenijo tako modni oblikovalci kot tekstilna industrija.

    Lastnosti merino vlaken:

    - oblačilo "diha"

    - zadržuje toploto pozimi in hladi poleti

    - se ne mečka, oblačila pa lepo "padejo"

    - odbija umazanijo, barve ostanejo lepe tudi po večih pranjih

    - ima naravno lastnost odbijanja vonjav in je naravno antistatično

    - zaradi superwash obdelave se lahko pere pri 30°C, pri tem pa se minimalno oz. ne mucka

    Material 100 % merino volna (superwash)
    Pletilke 3,5-4,5 mm
    Dolžina
    50 g = cca. 120 m

    10x10 cm poskusno pletenje: 22 zank x 32 vrst

    Za moški pulover potrebujemo ca. 750 g.

    Za ženski pulover potrebujemo ca. 600 g. 

    Za otroški pulover (starost okrog 10 let) potrebujemo ca. 450 g. 

    Vzdrževanje: pranje pri 30°C na programu za volno, prepovedana uporaba mehčalca, suši se leže

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 499 GENOA

    V košarico Cena: 4,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Puhasta zimska preja z alpako. 

    Ima nizko porabo in je izjemno prijetna za nošenje. 

    Vse barve so zelo privlačne, s prelivom ton v tonu, kar zagotavlja plemenit videz oblačila. 


    Material:    53% polyacryl, 27% alpaka, 20% volna
    Poraba:   pulover vel. 38 ca. 450g
    Teža klopke:  50g
    Navitje:   ca. 150m
    Debelina igel:    5,5 - 6,5 mm
    Probni vzorček:  16 petelj x 20 vrstic
    Vzdrževanje:   pranje pri 30°C, posebni programi pranja za občutljivo perilo in volno
    Beljenje:  ne
    Sušenje v sušilnem stroju ni dovoljeno
    Likanje pri nizkih temperaturah
    Kemično čiščenje:   da 

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 510 MOREA

    V košarico Cena: 6,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Poletni garn. Idealen za vse vaše projekte.

    Colour bloking - pri pletenju ustvarja barvne črte.

    Sestava: 87% bomobaž, 13% poliamid

    Navitje: 50g/ca. 135 m

    Priporočena debelina pletilk: 4 ali 4,5 mm

    Ročno pranje

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 511 Sarena

    V košarico Cena: 7,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Preja za vse letne čase. Super za prehodna obdobja.

    Mešanica bomobaža in alpake, z izjemno mehkobo.

    Lahka in prijetna na koži. 

    Poleg klasike (puloverji) primerna tudi za pletenje modnih dodatkov kot so šali in rute.

     


    Material: 46% bombaž, 38% alpaka superfine, 16% poliamid
    Pletilke 5-6mm
    Dolžina 50 g = cca. 100 m
    Poraba pulover velikosti 38 cca. 500 g 
    Vzdrževanje: ročno pranje ali kemično čiščenja

     

     

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 521 Vitoria

    V košarico Cena: 15,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Preja VITORIA se lahko pohvali z odličnimi lastnostmi:

    - Degradé preja z učinkom tvida.
    - Popolno usklajene barvne kombinacije
    - Dobra dolžina navitja.
    - Zelo mehka preja iz merino volne in bombaža.

    Ne predebela in ne pretanka - pletilke št. 3.5 oz. 4 - združuje odlične lastnosti bombaža in merino volne.

    V 100 gramskih klobkah.


    Material: 62% merino extrafine volna, 38% bombaž
    Pletilke: 3,5 - 4 mm
    Dolžina: 100 g = cca. 350 m
    Poraba pulover velikost 38 cca. 500 g oz. 5 klopk
    Probni vzorček: 23 zank x 30 vrst

    Pranje: ročno

    Več o produktu »
     
     
  • Linie 518 SHABA

    V košarico Cena: 8,95 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Preja za vse priložnosti.

    LINE 518 SHABA je večbarvna preja z visoko vsebnostjo merina. Ta vsestranski PREJA  je primerena za vse vrste pletenin.

    Idealno tudi za modne dodatke.

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše novice, prek katerih vas bomo obveščali o novostih in terminih delavnic in tečajev.

    1. Lanatus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.