Kontaktni telefon 031/63 22 43

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Brezrokavnik za hladno jesensko vreme

Brezrokavnik za hladno jesensko vreme

04.11.2017

Vsakdanji in kljub temu poseben. Del tako imenovane "casual" mode. S stranskimi razporki za nobel videz. 

Prijeten za nošenje, ogreje tudi vrat, saj ima puli ovratnik. Če ga spletete iz "outdoor" volne, ga lahko uporabljate namesto jesenskih vrhnjih oblačil. Mi priporočamo volno Fano, saj se iz nje plete izjemno lepo in hitro (pletilke št. 7), ima čudovite barvne prelive in je na voljo v velikih 150 g klopkah. 

Izelava je enostavna, primerna tudi za začetnike. Splesti je potrebno dva dela, sprenji del je nekoliko krajši od zadnjega in ima izrez za ovratnik, sicer pa gre za raven kroj. Potrebujemo 450 g volne Fano (3 klopke) poljubne barve in okrogle pletilke št. 5 in 7. 

Patentni vzorec: 1 leva 1 desna ponavljamo

Polni patent kot osnovni vzorec: 

1 vrsta: krajna petlja (popletemo zadaj desno), *1 petlja desno, ovoj in 1 petljo prenesemo*; to ponavljamo do konca vrste, predzadnjo petljo popletemo desno in krajno zadnjo) petljo prenesemo. 

2. vrsta: krajna petlja, *ovoj in 1 petljo prenesemo, desno petljo in ovoj iz prejšnje vrste popletemo skupaj desno*, to ponavljamo do konca vrste, končamo z 1 petljo in ovojem, ki ju prenesemo ter krajno petljo. 

3. vrsta: krajna petlja , *desno zanko z ovojem popletemo skupaj desno, naredimo ovoj in naslednjo petljo prenesemo*, to ponavljamo do konca vrste, končamo z desno petljo (popletli smo ovoj in desno petljo skupaj) ter krajno petljo. 

2. in 3. vrsto ponavljamo do konca pletenja. 

NAVODILO ZA IZDELAVO

ZADNJI DEL

Nasnujemo 73 zank s pletilkami št. 5. 1 vrsto pletemo samo desne - zadnja stran pletenja. Nato začnemo plesti patentni vzorec 1 leva 1 desna, dokler nimamo spletenih ca. 5 cm = 12 vrst. Zamenjamo pletilke s št. 7. Zdaj začnemo plesti polni patentni vzorec, kot je to opisano zgoraj. Pletemo naravnost navzgor. Po 55 cm polnega patentenga vzorca oz. po 60 cm celotne dolžine pletenje zaključimo. 

SPREDNJI DEL

Začnemo tako, kot pri zadnjem delu. 

Po 41 cm polnega patentenga vzorca srednjih 15 zank zazankamo in končamo vsako stran posebej. Za okroglino na izrezu snamemo še v vsaki 2. vrsti 1x 3 petlje in 3x 1 petljo. Ko dosežemo 52 cm celotne dolžine (oz. 47 cm polnega patentenga vzorca) ostalih 23 petelj zazankamo. 

ZAKLJUČEK

Ramenske šive zašijemo, nato na pletilke št. 5 nasnujemo 84 zank za puli ovratnik in sicer iz zadnjega dela 27 zank, iz stranskih izrezov po 21 zank in iz sprednjega dela 15 zank. Pletemo v patentenm vzorcu 1 leva 1 desna. po ca. 20-24 cm dolžine puli ovratnik zaključimo. 

Zašijemo še stranske šive, pri tem pazimo, da pustimo ustrezno velike odprtine za roke, spodaj pa stranske razporke, torej zadnji 5 cm ne zašijemo. 

Nasvet: zaključne oz. krajne ptelje pletemo takole: prvo krajno petljo vedno popletemo zadaj desno, zadnjo krajno petljo pa vedno le prenesemo na desno pletilko. S tem ustvarimo lep zaključni učinek vrste, ki deluje kot okrasna kitka, zato tudi ni potrebno dodatno obplesti robov rokavov in stranskih razporkov. 

 

 

 

 

Galerija

 

Prijava na e-novice

Prijavite se na naše novice, prek katerih vas bomo obveščali o novostih in terminih delavnic in tečajev.

    1. Lanatus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše novice, prek katerih vas bomo obveščali o novostih in terminih delavnic in tečajev.

    1. Lanatus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.