Kontaktni telefon 031/63 22 43

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Štrik-nasvet: vzorec za šal

Štrik-nasvet: vzorec za šal

11.01.2015

Vsak šal bi moral biti topel, mehek in lahek, da ga ne čutimo kot utež okrog vratu. To velja tudi za moderne dolge šale in okrogle šale, ki jih »oblačimo« čez glavo.

Zato je zelo pomembno, da za šal izberemo pravo volno, ki naj bo dovolj voluminozna, hkrati pa lahka in puhasta, še bolj pomembno pa je, da izberemo pravi vzorec.

Najlepše se splete šal iz nepravega patentega vzorca, ki ne »vleče« pletenine skupaj, tako kot navaden patenti vzorec, in ki ni potraten z volno, s tem pa tudi pletenina ni pretežka.

Prednost pa je tudi to, da pri pletenju takega vzorca nastajata dve enaki strani, tako da ni potrebno paziti, kako boste šal obrnili.

In kako splesti tak vzorec? Nasnujete potrebno število petelj, nato pletete normalno dve desni dve levi, kot za patentni vzorec. Vsako naslednjo vrsto nato začnete tako, da vzorec »dve levi, dve desni« zamaknete za eno zanko. To zgleda kot nekakšen rahel cik-cak vzorec, dobite pa naslednje: eno navpično vrsto desnih zank, nato navpično vrsto riževega vzorca, eno navpično vrsto levih zank in zopet navpično vrsto riževega vzorca. Šal, pleten na takšen način izgleda elegantno, hkrati pa voluminozno.

In še priporočilo: takšen šal je lahko pleten enobarvno, odlično pa izgleda tudi, če mešate dve barvi ali pa izberete prelivajočo volno, ki je letos še posebno »trendy«. Naš izbor sta vsekakor barvno prelivajoča volna Fano in volna s sivimi efekti Varese, ki se dobita v spletni trgovini www.lanatus.si. Poskusite!

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše novice, prek katerih vas bomo obveščali o novostih in terminih delavnic in tečajev.

    1. Lanatus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.