Kontaktni telefon 031/63 22 43

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Torbica za telefon v stilu »Grany Sqare«

Torbica za telefon v stilu »Grany Sqare«

24.01.2015

Torbica za telefon v stilu »Grany Sqare«

Prejšnjo nedeljo so me spraševali, ali je tudi za telefon možno narediti pleteno torbico.

Seveda! Kvačkano? Štrikano? Vseeno. Potrebujete zelo malo volne ali še bolje bombažne preje, ki da torbici lepšo obliko in že lahko ustvarjate.

Ideja? Tokrat babičin kvadrat ali t.im. Grany Square. Ja, uporaben tudi za mobitel torbico.

Uporabite lahko katerikoli kvadrat – čisto klasičen, z rožico ali uporabite enega od nešteto vzorcev, ki obstajajo. Ali pa si ga sami kar preprosto izmislite. Moj črno-bel kvadrat je klasičen, rumena rožica pa je izmišljena.

Fino je, če imate na razpolago več barv, da pridejo posamezne vrstice lepše do izraza. Lahko pa je tudi samo enobarven.

Kako? Tako, da najprej skvačkate kvadrat, nato pa mu podaljšate dve stranici v pravokotnik.

Črno-bela »babičnina« torbica za telefon gre pa takole:

1 vrsta: 4 verižne petlje sklenemo v krog.

2 vrsta: 3 verižne namesto prve šibične, 2 šibični – 2 verižni – 3 šibične – 2 verižni – 3 šibične – 2 verižni – 3 šibične – sklenemo s polšibično petljo

3 vrsta: ponavljamo vzorček *3 šibične, 2 verižni*, v vogale kvačkamo 2x 3 šibične, zato da dobimo kvadratno obliko

4 vrsta, 5 vrsta: enako kot 3 vrsta

6 vrsta: prva stranica: v vsako šibično in verižno petljo nakvačkamo 2 gosti petlji, ko pridemo do vogala, kvačkamo takole: 2 gosti petlji, 2 verižni petlji, 2 šibični petlji, po drugi stranici nadaljujemo z šibičnimi petljami (v vsako prejšnjo skvačkamo po 1 šibično), vogal zopet kvačkamo takole: 2 šibični, 2 verižni, 2 gosti in nadaljujemo na tretji stranici z gostimi petljami, zopet vogal kot pri prvi stranici in šibične petlje.

Tako nadaljujemo še od 7-11 vrste.

Nato preložimo na pol, tako da je lice pletenja znotraj in skvačkamo skupaj zadnjo stran, nato poravnamo, da se bo kvadrat lepo videl na sprednji strani in skvačkamo še spodnji rob.

Obrobimo z gostimi petljami, ki jih kvačkamo od leve proti desni, meni pa je všeč, če ima ta torbica tudi ročaj, saj je tako veliko bolj praktična – lažje jo potegnemo iz torbe, če nesemo samo telefon, lahko vzamemo le to torbico….

Priporočilo: Za naš kvadrat priporočamo, da uporabite bombažno prejo Sandy (bela, črna, temo rdeča in rumena) in kvačko št. 3,5, oboje dobite v spletni trgovini Lanatus

 

Galerija

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše novice, prek katerih vas bomo obveščali o novostih in terminih delavnic in tečajev.

    1. Lanatus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.