Kontaktni telefon 031/63 22 43

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

HITRA PLETENA DARILA ZA BOŽIČ z navodili za izdelavo

HITRA PLETENA DARILA ZA BOŽIČ z navodili za izdelavo

18.12.2016

Še nimate daril za svoje najdražje? Radi bi jih obdarovali z nečim posebnim, kar bi jim prišlo prav in bi jih hkrati vedno spomnilo na vas? Potem so spodnje ideje pravšnje za vas. Potrebujete le malce spretnosti in en popoldan ali večer časa, pa bo unikatno darilce gotovo.

Ne verjamete? Vredno je poizkusiti!

1. OKROGEL ŠAL OZ. LOOP – vsak ga potrebuje

Vsak ga potrebuje. Bolj je mehek, boljši je. In da je gotov v enem popoldnevu ali večeru – to je odlična novica. Potrebujete le 1 klopko volne Soft melange in okrogle pletilke št. 7.

Nasnujete 100 zank, jih sklenete v krog in pletete prvo vrsto izmenično 1 desna – 1 leva. Ko pridete naokrog, označite z nitko druge barve začetek in pletete drugo vrsto tako: *ovoj, desno petljo prenesemo na levo pletilko, 1 leva* - ponavljate do konca vrste. Tretjo vrsto pletete 1 desna (ovoj in preneseno petljo skupaj) – 1 leva.

Drugo in tretjo vrsto ponavljate, dokler vam ne ostane le še toliko volne, da naredite zadnjo vrsto in vse zanke snamete.

2. KRATEK ŠAL – za tiste, ki ne marajo čiste klasike

Kratek, mehek, udoben, ne mota se vam pod bundo oz. plaščem. Greje tam, kjer je to potrebno. Potrebujete 1 klopko volne Fano in ravne ali okrogle pletilke št. 8. Nasnujete 30 zank in pletete gladko desno ali v obe strani desno, dokler vam ne zmanjka niti oz. vam je ostane le še toliko, da lahko pletenje zaključite. Različica enostavnega vzorca je, da po nasnutku pletete 2 desni 2 levi oz. 3 desne 3 leve, da dobite rebrast šal. Praktično vzorca ne potrebujete, saj so volne Fano s svojimi barvnimi prelivi preprosto čudovite in že same po sebi ustvarijo lep vzorček.

3. ROKAVIČNIKI – za vse, ki imajo radi roke tople in prste proste

Mehki, udobni, topli, naši prsti pa so prosti. Navodilo najdete na povezavi Še eni grelniki - za pleteno izvedbo, če pa želite kvačano izvedbo, poglejte pod Kvačkani pisani rokavičniki. 

4. KAPA za smučanje – za ljubitelje belih strmin

Krasno kapo lahko izdelate v bleščečih smučarskih barvah. Zdaj bodo prišle prav, saj se sezona šele prav začenja…. Več najdete na povezavi smučarska kapa na našem blogu.

5. COPATI - za zimsko razvajanje majhnih in velikih nog

Spletemi jih iz čiste ovčje volne z lepim barvnim prelivom. Ali tudi enobarvne, če bi raje malo več klasike. Potem jih operemo v pralnem stroju, da dobijo obliko in naše unikatno darilce je gotovo. Izbirate lahko med filc volno Filz mich! avstrijskega ali Filc Wolle nemškega porekla, potrebujete pa še pletilke št. 8 in set pletilk za nogavice št. 8. Navodila najdete na našem blogu o filcanju v pralnem stroju

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše novice, prek katerih vas bomo obveščali o novostih in terminih delavnic in tečajev.

    1. Lanatus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.